zondag 13 april 2014

Indiase webwinkel, reizen en stagebegeleiding

Facebookpagina RAJAS en Zuid-Indiase reizen, hebben vooralsnog de primeur om straks over te gaan in een webshop en website voor de Zuid-Indiase reizen en ook stage-voorziening.
Wat is mijn drijfveer om vooral uit mijn slapend bewustzijn de wereld in te trekken? Vanmorgen wederom mijn inspiratiebron Pim van  Lommel beluisterd op tv. Zijn boek Eindeloos Bewustzijn gaf mij na mijn depressie in  mijn pubertijd en de Lichtervaring die ik door mijn onderzoek naar onvoorwaardelijke liefde uiteindelijk na 5 jaar ontving, een bevestiging dat mijn ervaring niet op zichzelf stond.
Honderden, zo niet duizenden mensen hebben over de hele wereld bijna dood ervaringen gehad, met bijzondere licht en kleur en liefdevolle zijnstoestanden, waarin dat woord onvoorwaardelijke liefde voor een ieder, wel of niet religieus een blauwdruk achter liet op het moment dat de persoon weer in het lichaam op aarde terugkeerde.
Wat het boek bijzonder maakt is dat het een niet materialistisch soort wetenschappelijk onderzoek is naar de functie van hersenen, dat bij  klinisch dood als totaal uitgevallen omschreven kan worden. Hoewel sceptici zoals Dick Swaab aangeven dat er altijd nog lichte activiteit in bijvoorbeeld de hersenschors aanwezig is, kan ik door mijn eigen ervaring de lichtervaring ook in beide gevallen onderschrijven. En het doet er in feite niet toe of er nu wel of niet nog lichte activiteit in het lichaam aanwezig is. Het feit is dat er bij alle mensen een uitzonderlijke levensbedreigende situatie aanwezig was, maar die mensen unaniem een aantal gelijkenissen omschrijven: zichzelf zien liggen op de operatietafel, het horen en zien van lichtervaringen en het daarna terug keren in een lichaam waar je niet meer zo graag in huist, omdat de ervaringen in het lichaam zoveel beperkter zijn dan de ervaringen ervoor. Het is alsof het lichaam te klein is voor de alomvattende ervaring van onvoorwaardelijke Liefde. Mijn reis na die depressieve periode is na 30 jaar wel gegroeid naar verschillende pranayama en lichamelijke technieken op hersenactiviteit en persoonlijkheid, waardoor er bewustzijn in alle richting mogelijk is. Je kan met verschillende technieken diepere zintuiglijke ervaringen hebben, waarbij je het hart ook nog eens activeert op die onvoorwaardelijke liefde. Tenslotte is ook de conclusie van Pim van Lommel dat we als mens overal zelf verantwoordelijk voor zijn, elke gedachte, elke emotie en elk gevoel zal ooit als een boemerang naar ons terug resoneren. Hoewel dit ook de filosofie van het Boeddhisme is, lijkt hier nu ook een non-conformeel wetenschappelijk bewijs voor te zijn, door het onderzoek wat Pim van  Lommel deed bij alle mensen met BDE( bijna dood ervaring)

Reizen naar India is een manier om de onvoorwaardelijke Liefde met meditatie en yoga te kunnen beleven. Zoals ik eerder al een paar maal beschreef, is de energie in India zo hoog dat je met je ziel de Liefde van eenvoud en devotie kan waarnemen in de natuur, bij tempels, bij de vele legendes en parabelen die India eigen is. Wat is er heerlijker om je te laten meenemen naar de verschillende wonderschone plekken in natuur en cultuur dan wij straks later dit jaar hopen aan te bieden.

Het is bijna zover, 23 april zal ik bij boekencentrum Ziniz in Deventer een lezing houden over mijn reizen naar India, die gedeeltelijk persoonlijk zijn, maar ook zeker een antropologisch, economisch en sociologisch gehalte dragen. Tenslotte was de drijfveer ook vaak spiritueel en heb ik deze dan ook kunnen ervaren.

De lezing begint 20.00 en kost €5,--
Je kan je opgeven bij www.ziniz.nl of bij mij. Liefst van te voren ivm de grote van de zaal.

Vooralsnog wens ik iedereen een heel goed Paasfeest toe, de gelijkenis met vele frasen uit de bijbel, zoals Paulus die ook beleefd heeft over











buiten het lichaam en in het lichaam, heeft tenslotte voor mij ook de verbinding die religie met spiritualiteit ook geeft. Alles is met alles verbonden.

Wanneer je op RAJAS facebook op de foto's doorklikt, zie je tegelijk de prijzen van de verschillende producten. Mocht je browser niet op RAJAS kunnen komen, schroom dan niet mij persoonlijk een berichtje te sturen en ik stuur je de catalogus per mail.