donderdag 30 november 2017

Heel Deventer en Irma en B zwemmen,

Het was 5.00 dat ik vanochtend klaar wakker was. Al drie dagen niets van mijn lief gehoord, anders dan dat maandag zijn telefoon kapot is gegaan en hij op de filmset in India niet veel tijd heeft. De dagen zijn donker en kort en ik was gisteravond ook vroeg naar bed gegaan. Maar nu kon ik of gaan mediteren en  yoga doen of gaan zwemmen. Zwemmen doe ik sinds ik na mijn schouderoperatie niet veel andere sporten  meer kan beoefenen. Vroeger tenniste ik graag en hopelijk komt er weer eens een dag dat ik weer rennend naar de ballen, me zelf kan opladen. Nu zijn yoga en zwemmen en wandelen, de sporten die ik nog mag en kan beoefenen.
Wat ben ik blij dat ik om 7.00 in het zwembad lag, althans 7.17 en dan wil ik perse een half  uurtje zwemmen maar vandaag had ik wat minder tijd, om 8.10 een bezoek aan de dokter, maakte dat ik toch om 7.45 mijn doel om minstens 20 baantjes te hebben gezwommen zou halen.
Aanvankelijk zie ik  de linkerbaan, waar de snelle zwemmers in carousel vaak twee banen in beslag nemen, leeg. Althans baan 2 was wel bezet, maar die gebruikte baan 1 niet.
Ah dacht ik dat is mijn kans, want ja ik ben natuurlijk niet een echte snelle zwemmer, er moeten  nog heel wat kilo's van de overgang en het weinige sporten af, maar ik zwem toch wel wat sneller dan de gemiddelde vrouw die boven de 50 daar hun ochtendritueel uitvoeren.
Zwemmen doe je toch om te zwemmen en niet om een gezellig praatje in het water te houden, al zwemmend kom je dan niet snel vooruit. En eigenlijk wel knap, want je gebruikt je adem dubbel. Maar het doelgericht zwemmen geniet toch mijn voorkeur.

Na ongeveer 16 baantjes komt daar B, mijn trouwe 80ér die zich altijd in hetzelfde carousel beweegt, aanstappen. Ja ik heb enorme bewondering voor B, want hij is wel degene die heel energiek grote stappen zet als hij, na zich even onder de douche te hebben opgewarmd,fanatiek het water instapt.
De eerste keer dat ik B tegenkwam leek ik zijn bedoelingen niet te kunnen snappen en dacht ik ja amahoela, al die mannen in twee banen en ik aan de kant voor hen, terwijl de rest daarmee minder ruimte zou krijgen. Mijn rechtvaardigheidsgevoel speelt zelfs in het zwembad een rol, haha.
Maar nee B had hele andere bedoelingen. Hij probeerde me uit te leggen dat ik ook in het carousel mee kon zwemmen.
En sindsdien zwem ik ook in het carousel als me dat uitkomt. En B is echt aardig, want na 17 baantjes, verminderde ik even het tempo om hem voor te laten gaan.
Hij reageert dan lief en empathisch, want denkt dan dat ik niet zo hard meer kan zwemmen en hem daarom voor wil laten gaan. Hij zegt: dat geeft toch niet maar ik geef hem toch voorrang en zo zwemmen B en ik weer in Carousel verder

En dan lokt het buitenbad nog even, even een frisse neus halen en ja het is echt koud, het heeft wat gevroren vannacht, maar het is heerlijk om in het water de frisse lucht buiten op te snuiven.

Nieuwe maan was het vannacht hoor ik bij het afdrogen en ik hoor hoeveel mensen die prachtige lucht in de ochtend graag opsnuiven. Ja het is nog donker buiten, maar straks in het voorjaar zal de heerlijke zwoele lucht ons ook allemaal weer doen verblijden.
En ik heb er 23 gehaald, in 25 minuten. Ik heb vandaag een persoonlijk  record gehaald

En ik krijg een leuk berichtje van mijn vriend, vandaag gaat hij een nieuwe telefoon kopen en dan zullen we elkaar vanavond weer bellen.