woensdag 29 januari 2014

magical and mystical India

Irma Steps-of-Life

zondag 26 januari 2014

Magical and or Mystical India

26 januari,zondag op het dak van Solar Kitchen, waar je heerlijk kan eten en drinken en tegerlijkertijd met een vriend of kennis kan afspreken.Zo ontstaat ook later in de middag spontaan een ontmoeting met de Nederlandse vrouwengroep van de stichting Isai Ma(i)yam.
Zo juist wifi gekocht, omdat mijn dongel het kennelijk heeft opgegeven, dus nu kan ik niet overal zomaar internetten.
De laatste dagen zijn wel confronterend, want vriend lief kreeg in Chennai een prachtige aanbieding van een filmcursus van een voor India, zeer bekende en tevens gepensioneerde regisseur aangeboden. Hoewel de cursus al was begonnen, waren Raja’s filmkennis en inzichten kennelijk voor  de regisseur reden om hem nog in de cursus toe te voegen.
Maar dat betekent dat ik vanaf dat moment ook mijn eigen dagen moet gaan invullen, want meegaan naar Chennai, een rumoerige en verstikkende metropool is voor mij geen optie. In 2011 zaten we daar al eens noodgedwongen in een hotel vast, vanwege een vliegtuig die vanuit Amerika door een orkaan enige dagen geen doorgang had. Dan zie je alleen maar toeterende auto's en het luchtklimaat is ook niet echt aangenaam. Nee deze rustieke en natuuromgeving van Auroville geef je niet snel op. Vandaag 27 januari bijvoorbeeld geniet ik van een ochtendwandeling naar de Matre Mandir en een meditatie in de buitenringen van het centrum. Mystieke uitstraling, zoals dit gebouw door the mother in de jaren 70 van de vorige eeuw is uitgetekend en gerealiseerd, zoveel aantrekkingskracht heeft het dagelijks op honderden mensen. De 12 tuinen die rondom de koepel ligt hebben allemaal hun eigen namen en betekenissen. Uiteindelijk hebben ze veelal intenties om sereen, harmonieus en bewustzijn op te wekken.Opmerkelijk is het te vertellen dat na de realisatie The mother in 1979 de aarde verliet.
In India kom je vaker de uitspraak tegen dat het universum voor je zorgt en materialiseert op zeer snelle ogenblikken. Uit de mond van verschillende mensen hoor je deze uitspraak en waarschijnlijk is het omdat we dichter bij de evenaar zitten en de straling van de zon zo intens op het bewustzijn inwerkt, dat het innerlijk leven direct naar buiten vloeit en de wensen van het hart ook direct beantwoord kunnen worden. Ik heb in ieder geval een aantal dingen meegemaakt die deze uitspraak onderstrepen.  Ik liep na een aantal dagen in het Muthu beach een Nederlandse dame tegen het lijf, tijdens mijn inkopen van  oorbellen en armbandjes.  Na een drietal weken te worden meegezogen door de vele kanten van de Indiase samenleving kwam langzamerhand mijn behoefte herkenning te vinden vanuit mijn Nederlandse gewoonten, waarden en normen en waarden. Een metgezel die mij en vice versa elkaar herkent  zou ideaal zijn en zie daar we ontmoeten elkaar in een winkel vlakbij het hotel. Ook zij had haar dromen en wensen elke dag in een boekje geschreven en wanneer we in gesprek gaan blijken we zoveel overeenkomsten in onze levens te hebben dat hier echt alleen maar sprake van synergie kan zijn. Wat leuk om haar tegen te komen, wanneer ook nog eens blijkt dat ook zij een Indiase man heeft en de combinatie leven in India en Nederland al leeft. We hebben veel met elkaar te bespreken….
Mystical India dus, maar magical is het ook geweest, toen ik tijdens een wandeling met de familie een man met een papegaai die kaarten trekt tegenkom. De werkwijze was als volgt: de papegaai wordt door de eigenaar geïnstrueerd op mijn naam een kaart te trekken met zijn snavel en dan begint het sprookje. Hij neemt één voor één kaarten van de stapel en op een gegeven moment stopt hij, toeval of niet maar de kaart Maria komt te voorschijn en dat is nu waar ik vanuit mijn Christelijke achtergrond steeds meer resonantie mee voel.
Ik ben blij dat ik nu even van de Tamil mentaliteit van de vele mannen die in het hotel betrokken verlost ben, want ik vind de fonetische klank van de taal vaak agressief. Dat kan je overstijgen, maar in de nacht wanneer ik alleen op mijn kamer ben voel ik me toch door deze sfeer niet helemaal lekker. De bediening in dit hotel is ook wat primitief en grappig, vooral wanneer je de mensen vraagt om ontbijt of lunch. De kleden op de tafeltjes zijn lang niet schoon en gelukkig handelen ze wel direct constructief op dit gebaar van me. Even later wordt dan het ontbijt of lunch op een stilzwijgende wijze geserveerd. Maar ze zijn ook nieuwsgierig en blijven dan aanvankelijk bij de tafel staan kijken hoe jij je eten eet, of op zoek naar een praatje afwachtend wanneer je het gesprek begint.  Gelukkig zijn er ook ontwikkelde Tamil mensen, dat blijkt wanneer ik midden in een nacht op het benedenterrein loop om te kijken of de poort die geopend zou zijn voor Raja die na middernacht zou aankomen vanuit Chennai gesloten zie. Ik flip bijna, want buiten de poort kan het best gevaarlijk zijn en de poort blijkt alleen van de buitenkant geopend te kunnen worden, terwijl in velden of wegen de manager te vinden is. Dezelfde manager die zo zijn best had gedaan om op de derde dag van mijn verblijf de Engelse zenders op tv te realiseren, door zelfs de kabels te vervangen die buiten op het terrein op willekeurige wijze ergens aan palen hangen. Maar dan verschijnt ineens out of the blue een rustige man samen met de manager die met duizend excuses en zweet op zijn voorhoofd een personeelslid die buiten het hotel woont, belt en instrueert om langs te komen om de poort te openen. De mannelijke advocaat die de situatie snel doorheeft weet te bemiddelen en rust te creëren. Geen toeval een advocaat? Want ook de vraag om adoptie van Indiase kinderen speelt nog altijd in ons hart en daar wil hij ons ook best in helpen blijkt de volgende dag. Weer een staaltje van synergie. Het komt allemaal op de juiste tijd naar je toe.

Arke is het volgende gasthuis waar ik ook de acupuncturist Mohammed ontmoet die werkelijk wonderen met mijn schouder verricht. In India vind je echt de hoogst gekwalificeerde specialisten of trainers. De watsu watsu en de ayurvedische massage hadden deze dienst al aan mij bewezen, toen ik op zoek ging naar een acupuncturist, omdat er zich sinds enkele dagen heftige hiel en zool pijn in mijn rechtervoet had gemanifesteerd. Ik kon er nauwelijks nog op staan, laat staan lopen. Op de website van Auroville kom je ook die specialisten tegen en Arke was het volgende welnesscentrum na Quiet Healing waar deze specialist dan te vinden was. De ontmoeting was zowel bijzonder als snel. Ik belde om 14.00 voor een afspraak en om 15.00 was hij ter plekke aanwezig. De 33 jarige Moslim was zeer accuraat en zelfverzekerd van mijn problematiek en zijn behandeling.
Ik kan met hem een gesprek over verschillen in cultuur beginnen merk ik en wanneer ik vraag of hij getrouwd is en kinderen heeft komt er een zeer wonderlijk verhaal, waar Wilders zijn gelijk over de Moslim cultuur en de achtergestelde positie van vrouwen direct in zou terugvinden. Ook Mohammed zelf heeft een veelbetekende lach op zijn gezicht wanneer hij zijn verhaal aankondigt als een story die bijna niet waar kan zijn. Hij was 18 dagen getrouwd, met een door zijn familie en hem uitgekozen vrouw, althans dat dacht hij. Op de bruiloft was er een grap met hem uitgehaald, die door de burka kledij vergaande gevolgen had. Ze hadden een andere vrouw aan hem uitgehuwelijkt. Omdat hij een vrouw in ieder geval alleen maar vanuit het principe trouwt om kinderen te scheppen die ook de familielijn van de wetenschappelijk en geneeskundige beroep zouden voortzetten was hij in eerste instantie niet geneigd om zijn daad ongedaan te maken. Hij hield het echter toch niet uit met deze vrouw, die volgens hem slechte energie had. Hij werd continu van zijn werk gehouden door de vrouw die hem wel 30 x per dag belde. De scheiding voltrok zich dus na 18 dagen.
Het is interessant om met deze man over religie en zijn vak te praten, want hij is erg kundig. Hij weet intuïtief en vakkundig na anamnese vrijwel direct de juiste meridiaanpunten te lokaliseren, die eigenlijk al maanden geblokkeerd zijn. Ik wist en voelde dit wel, maar was in Nederland er nog niet toegekomen om een acupuncturist te raadplegen. Maar ik ben wel erg blij dat ik deze man ben tegengekomen, omdat hij me ook vertelde dat de operatie niet alleen de meridiaanpunten had geblokkeerd maar ook aangetast en dat terwijl ik met deze informatie bij de orthopeed en de fysiotherapeut geen gehoor kreeg. Ik had immers direct na de operatie al vreemde warme en soms pijnlijke tintelingen in mijn rechterbeen. Mijn schouder wordt dus behandeld door de bijbehorende organen en botten op een structurele wijze aan te pakken. Ik heb wel even pijn als ik onder handen wordt genomen, omdat de pijnpunten even opgezocht moeten worden, alvorens de naalden te zetten, maar daarna voel ik gelijk verlichting en vooral verruiming in zowel mijn schouder als benen, waardoor de functionaliteit nu wel kan toenemen.In Nederland heb ik in het verleden niet een dergelijk snelle reactie op de behandeling ooit ervaren. Dus we gaan nog even door met de behandeling. De ruimte die ik nu al voel in mijn schouder heeft slechts twee behandelingen nodig gehad en de pijn die hij door de juiste punten te lokaliseren me even deed heb ik er graag voor over.

IRMA KOERHUIS
Geen opmerkingen:
Een reactie plaatsen

Blogarchief

·                                 ▼  2014 (5)
o                                                        ▼  januari (5)
§                                                                                 Quiet Healing en Muthu beach Hotel
§                                                                                 Vervolg pongal pongal
§                                                                                 pongel pongel festiviteit
§                                                                                 Kunstzinnige en heilzame momenten met ( gehandicap...
§                                                                                 Na 1 week in India te leven lijkt het alsof ik al ...

Over mij

Mijn foto







irma Koerhuis. Sjabloon Travel. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Voorbeeld
Voorbeeld


Geen opmerkingen:

Een reactie posten